Blog

Gastschrijver op een andere plek

Vereerd was ik met de uitnodiging, een column over leefstijl en het belang van een multidisciplinaire aanpak te schrijven voor het digitale magazine “Leefstijl is…”Dit magazine is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de vereniging Arts en Leefstijl en 111, het … Continue reading “Gastschrijver op een andere plek”

Van klok tot coach

Er luidde een klok in mijn hoofd. Niet een simpel kerstklokje, of een schattig kattenbelletje. Maar een klok die om aandacht vroeg, een waarschuwingsklok. Met veel plezier werkte ik als interventiecardioloog, maar had soms aan het einde van de dag … Continue reading “Van klok tot coach”

Workshop snaxercise

De laatste tijd ben ik veel bezig met het promoten van de snaxercise: een kleine snack van een beweging, om te voorkomende dat je te veel zit. Want te weinig bewegen is net zo slecht voor je gezondheid als bijvoorbeeld … Continue reading “Workshop snaxercise”

Snaxercise in the spotlight!

Afgelopen tijd is het wat rustig geweest op deze pagina. Dat had gelukkig een goede reden.Ik ben druk geweest met het onder de aandacht brengen van de snaxercise waar ik laatst over schreef. Klik hier voor de uitleg over de … Continue reading “Snaxercise in the spotlight!”

leefstijl dweilen met de kraan open

Maak van wachten niet je beroep.

‘In je eentje kun je toch geen verschil maken’‘Een gezonde leefstijl is de verantwoordelijkheid van de overheid’‘Mensen willen toch niet veranderen’‘Artsen moeten zich niet met leefstijl bezig houden’ Een greep uit de reacties die ik wel eens krijg als ik … Continue reading “Maak van wachten niet je beroep.”

snaxercise

Snaxercise

Wat heb jij toch met die #snaxercise op Twitter?  Ik zie opeens allemaal mensen gekke oefeningen doen.Goed he!Is dat zo goed dan?Ja zeker! Veel mensen bewegen te weinig. En zeker nu met al het thuiswerken. Jij misschien ook wel.Nee hoor, … Continue reading “Snaxercise”

hand vast bloeddruk

De kleine dingen

Het is Corona voor en Corona na. Een virus dat chronisch trending is online, in TV programma‚Äôs, kranten en vele huiskamers. De natte droom van elke influencer. Het grootste deel van de tijd probeer ik me er niet al te … Continue reading “De kleine dingen”

Smart, niet altijd Slim.

Lieve Sint en Piet, Hierbij mijn verlanglijstje voor het komende jaar: Een nieuwe vaatwasserIk heb best een ok vaatwasser die ervoor zorgt dat ik de vaat niet hoef af te wassen of af te drogen. Jammer alleen dat ik de … Continue reading “Smart, niet altijd Slim.”

reanimatie

Mijn eerste keer

“Adrenaline intracardiaal!” roept de anesthesist door de postoperatieve ruimte.Alsof ik plots in de finale van een slechte actiefilm ben beland, schieten mijn ogen over het stroomdiagram van het reanimatieprotocol.Adrenaline in het hart? Waar staat dat?! Er komen steeds meer mensen … Continue reading “Mijn eerste keer”

Het bloeddruk stuk is er

Het geven van uitleg, iets duidelijk maken, verhelderen.Ik kan er zo blij van worden. Dat is ook natuurlijk ook de reden geweest deze website te starten. Alleen soms vlieg ik een beetje uit de bocht in mijn enthousiasme. Zit ik … Continue reading “Het bloeddruk stuk is er”