Snaxercise in the spotlight!

Afgelopen tijd is het wat rustig geweest op deze pagina. Dat had gelukkig een goede reden.
Ik ben druk geweest met het onder de aandacht brengen van de snaxercise waar ik laatst over schreef.
Klik hier voor de uitleg over de snaxercise

Al kunnen doen

Zo heb ik een presentatie mogen geven voor Eiffel; waar veel jonge mensen werken die hart- en vaatziekten misschien nog wel als een ver van hun bed show zien. Ik heb gesproken over de ziekte aderverkalking, die al op je 20ste begint. Hoe snel de ziekte zich ontwikkelt is afhankelijk van veel risicofactoren. Op sommigen heb je geen invloed, maar op velen heb je wel degelijk invloed. Zoals hoe actief je bent of hoeveel je zit. Hopelijk heb ik ze kunnen meegeven dat ook op een jonge leeftijd, een gezonde leefstijl heel belangrijk is.

Daarnaast heb ik meegewerkt aan het programma Wij Limburg van L1 over mijn verleden als topsporter, de voordelen van bewegen en de snaxercise. Klik hier om deze reportage te bekijken
Maurice de Heus heeft er een ongelofelijk leuke reportage van gemaakt, waarbij zelfs ik met andere blik naar mijn eigen leven ben gaan kijken!

Voortvloeiend hieruit mocht ik aanschuiven bij de talkshow Avondgasten van L1, om het nog wat uitgebreider te hebben over bewegen. En uiteraard werd hier ook de snaxercise in de praktijk gebracht.
Klik hier om deze uitzending terug te kijken

In de toekomst

Nu ben ik vooral bezig met het inkleuren van de themaweek “snaxercise” volgende week van het Zuyderland ziekenhuis. Hopelijk gaat het lukken met filmpjes en uitleg mijn eigen collega’s ook meer in beweging te krijgen.

En in april mag ik gastspreker zijn bij het webinar van Hart voor Vrouwen bij mijn oud werkgever het Radboudumc, op uitnodiging van Prof. Angela Maas. Ook hier om te spreken over bewegen en hart- en vaatziekten.

Dus lekker veel mogelijkheden om de snaxercise te promoten!

2 Replies to “Snaxercise in the spotlight!”

  1. Supermooi initiatief. Als ‘ervaringsdeskundige’ kan ik het zowel als patiënt en als sportbegeleider iedereen aanbevelen. Na een totaal onverwachte dotter en stentbehandeling in 2017 bleek de bewegi g door de jaren heen (ik stond op mn 6e al op de judomat) mijn redding. Mijn lijf had het colleterale vatenstelsel dusdanig ‘ingezet’ dat een bijna 100 procent vernauwing mij niet fataal werd. Als inmiddels 60 jarige looptrainer gebruik ik deze zeer belangrijke info natuurlijk ook.
    Vaste volger op diverse fronten dus
    Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.