Gestart met “alles rondom aderverkalking, pijn op de borst en dotteren”

Vanaf het begin dat ik met deze website ben gestart, is het mijn doel om de cardiologie toegankelijk te maken voor iedereen.
Voor patiënten die meer willen weten over wat ze mankeren. Verdieping voor mensen werkzaam in de zorg. En voor iedereen op straat, die het interessant vindt meer over het hart te leren.
Niet de minste doelgroep dus.

De laatste weken heb ik veel nagedacht hoe ik deze brede groep mensen het beste kan bereiken.
Het is niet mijn bedoeling het volgende lesboek cardiologie te schrijven.
Of de nieuwe thuisarts.nl
En een doktersroman lijkt ook niet de beste weg.
(Alhoewel, Grey’s anatomy is met zijn waanzinnige populariteit ook al begonnen aan seizoen 16. En zeg nou zelf, dat is toch eigenlijk een verfilming van een doktersroman.)

Na lang wikken en wegen ben ik begonnen aan project “Alles rondom een dotter”. Waarin jullie als lezers mee kunnen lopen met Ine en met mij.
Wie is Ine?
Ine is een patiënte, met een hartprobleem. Of ze echt bestaat? Nee. Ine is een fictief persoon, een soort samenvatting van verschillende patiënten die ik in de loop der tijd heb mogen meemaken.

Jullie kunnen onder andere lezen met welke klachten ze op de poli belandt, welke medicijnen ze moet gebruiken en hoe een dotter voor haar voelt.
Maar tegelijk neem ik jullie ook mee naar mijn kant van het verhaal. Hoe komen we tot het besluit om te gaan dotteren? Hoe bereid ik me voor op een dotter? Wat kan er allemaal misgaan bij een dotter?
Op deze manier hoop ik jullie een volledige beeld te geven van “Alles rondom een dotter”

Zojuist heb ik deel 1 op de site gezet, waarin ik Ine voor het eerst op de poli zie.
Welke klachten heeft ze? Hoe ontstaan die klachten? Komen ze wel van het hart?

Via deze link ga je rechtstreeks naar deel 1 toe.
En anders via het bovenste menu: Over je hart → ziektes van het hart → alles rondom een dotter.
Je zult daar zien dat het totaal uit 9 delen bestaat, om het hele verhaal verteld te krijgen. Deze gaan de komende weken online verschijnen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het eerste deel vinden.
Is de uitleg duidelijk? Gaat het te diep of niet diep genoeg? Wat vinden jullie van de illustraties? Wat vinden jullie van de vorm waarin het opgeschreven is?
Laat het me weten via geef een reactie onderaan de pagina.
Bedankt alvast voor je moeite!

Oh, en mocht je benieuwd zijn naar de volgende delen, abonneer je dan op de site door je
E-mailadres hieronder in te vullen 🙂

[jetpack_subscription_form show_only_email_and_button=”true” custom_background_button_color=”#ff6900″ custom_text_button_color=”#eeeeee” submit_button_text=”Abonneren” submit_button_classes=”wp-block-button__link has-text-color has-very-light-gray-color has-background has-luminous-vivid-orange-background-button-color” show_subscribers_total=”false” ]

4 mei 2020

Ik merkte dat tijdens het schrijven van de teksten, Ine me in al haar goedheid, toch een beetje in de weg zat.
Dus vanaf nu laat ik Ine met rust, en hou ik het bij enkel de uitleg. Dus toch iets meer leerboek en minder Grey’s Anatomy 🙂

6 Replies to “Gestart met “alles rondom aderverkalking, pijn op de borst en dotteren””

  1. Super duidelijk!!!! Zeker over klachten van pijn op de borst. Werk in een ziekenhuis, snijdende specialismen, kom deze klachten van patiënten ook tegen. Nu weer kennis opgefrist👍 Kijk uit naar je volgende verhaal!

  2. Goed bezig Tamara. Heel helder en duidelijke uitleg. Vooral de tussenkopjes met meer uitleg is fijn. Voor mij (icVerpl. In CZE) Beetje simpel. Maar het is zoals het is. Ga zo door!!

  3. Leuk begin, Tamara. Ik zie ernaar uit naar het vervolg! Ben mn benieuwd naar je aanpak, als medeinterventiecardioloog..

    PS ik heb wel grijs haar en een Y chromosoom maar ik stel me ook voor als: “Dag, (achternaam), de cardioloog!”. Dan is de rolverdeling gelijk duidelijk voor de oh zo mondige amsterdamse patienten!

    1. De aanpak begint natuurlijk met de radialis. Zo heb ik dat ooit geleerd van een wijs cardioloog 😉. De mondige Amsterdamse patiënt is natuurlijk een categorie apart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.